Gå til hovedindhold

Messehæfte fra 2025

Læs om STU i Næstved.

19. mar. 2025
To personer arbejder i praktik ved henholdsvis i tekstilområdet og i planteområdet.

Indhold

    Start DIN FREMTID hos os

    STU (Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) i Næstved tilbyder en unik mulighed for unge med særlige behov til at udforske og udvikle deres potentialer.

    Den 3-årige særlig tilrettelagte ungdomsuddannelse retter sig mod unge mennesker mellem 16 og 25 år, der ikke kan drage nytte af det ordinære uddannelsessystem. Unge som efter folkeskole eller specialskole har behov for hjælp til at overvinde begrænsninger, som følge af et fysisk eller psykisk handicap.

    STU er også rettet mod unge, med særlige sociale problemer, der kan vanskeliggøre muligheden for at opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår, på arbejdsmarkedet.

    På STU i Næstved forstår vi, at hver elev har unikke behov og drømme. Derfor tilbyder vi en uddannelse, der er skræddersyet efter dine behov, og hvor vi har fokus på at udvikle dine personlige, sociale og faglige kompetencer.

    Vi går ud over det traditionelle uddannelsessystem og tilbyder en læringsoplevelse, der forbereder dig på at mestre livet.

    På STU tror vi på, at uddannelse er mere end blot bøger og eksamener, det er en rejse mod selvstændighed, selvtillid og succes. Hos os er livskundskab en integreret del af vores uddannelsesprogram, hvor du lærer at navigere i hverdagens udfordringer og bliver klædt på til at tage ansvar for dit eget liv. Vores mål er at udstyre dig med de nødvendige værktøjer til at bygge bro mellem STU og dit fremtidige liv.

    Uanset om du drømmer om at fortsætte din uddannelse, lande et job, eller ønsker at leve et mere selvstændigt liv, er STU her for at hjælpe dig videre ud i voksenlivet.

    Kontakt os i dag for at høre mere om vores uddannelsesmuligheder.

     

    STU i NÆSTVED - Uddannelse og udforskning i fællesskab

    STU i Næstved er et visionært uddannelsessted hvor vi tror på kraften i det enkelte menneske og mangfoldigheden i fællesskabet. Vores unikke tilgang til uddannelse og støtte skaber et inkluderende og berigende læringsmiljø for unge med særlige behov.

    Vi samarbejder og har fag på tværs af de enkelte teams. Vi arbejder med relationer, fællesskaber samt trygge miljøer. I alle teams er sociale aktiviteter, bevægelse, naturen, det kreative, livskundskab samt det digitale liv en fast del af dit undervisningsmiljø. Igennem erhvervspraktik får du mulighed for at afprøve og udvikle dine evner indenfor forskellige erhverv. Det giver mulighed for at bygge bro til evt. uddannelse og arbejde.

    EN LOKATION, FIRE FÆLLESSKABER

    Grimstrupvej 131, 4700 Næstved. CORDIS, CURA, KUPE & MODUS


    CORDIS

    Mere personale, genkendelighed & Low Arousal.

    Er vores lille afdeling, hvor der bliver taget særligt hensyn til dig - der har brug for struktur - mere personale - tydelige rammer - genkendelighed og Low Arousal.

    Her er der plads til den enkeltes behov for udvikling - og her kan du i dit tempo udvikle dine mål og ønsker for din fremtid.

    CURA

    Trivsel, læring og udvikling igennem relationer, fællesskaber og kreativ udfoldelse i små miljøer.

    CURA er vores afdeling, hvor der bliver taget ekstra hensyn til dig der kan have brug for at være i et overskueligt miljø. Elevtallet er mindre end på de andre afdelinger, og der er mere personale pr. elev. CURA fokuserer primært på din sociale og personlige udvikling og trivsel.

    På CURA kan du opleve ungdommelige og lærerige omgivelser.

    KUPÉ

    Trivsel, læring og udvikling igennem det sociale, bevægelse og naturen.

    Vi arbejder med relationer gennem sociale fællesskaber, så du kan udvikle både dine personlige, sociale og faglige kompetencer bedst muligt. Vi lægger vægt på at have bevægelse og ture ud af huset som en del af din undervisning.

    MODUS

    Trivsel, læring og udvikling igennem det sociale, relationer og det fagfaglige.

    I MODUS kan du arbejde målrettet mod det fagfaglige gennem undervisning, relationer og sociale aktiviteter, så du kan udvikle både dine personlige, sociale og faglige kompetencer bedst muligt.

    Vi lægger vægt på at der er et trygt og rummeligt læringsmiljø, baseret på den enkelte elev. Du har mulighed for at arbejde hen imod og få støtte til at tage en 9. klassens eksamen.

    På STU i Næstved er vi stolte af at tilbyde et sammenhængende og inkluderende læringsmiljø, hvor vores elever kan udforske, lære og vokse sammen. Uanset hvilken afdeling du vælger, vil du finde dedikerede undervisere og personale, der er klar til at guide dig på din rejse i livet.

     

    PERSONALE

    De fleste af vores medarbejdere er lærer- eller pædagoguddannet og har alle en bred viden og erfaring indenfor specialpædagogik.

    Vi tilstræber en alsidig faggruppe, der kan supplere hinanden og skabe en dynamisk levende arbejdsplads.

    Personalegruppen udgøres af bl.a.:

    • Pædagogisk personale – PA, pædagoger og lærere
    • Faguddannet bl.a. indenfor håndværk, ernæring og SSA
    • Vejlederuddannede
    • Administrativt og teknisk personale


    Trivsel

    STU i Næstved har stor fokus på elevernes trivsel – både personligt og socialt. Vi har trivselssamtaler fire gange om året og derudover løbende samtaler. Vi arbejder blandt andet med inkluderende læringsmiljøer, differentieret undervisning samt sociale aktiviteter både i og uden for skoletid – eks. caféaftener, årlig tivolitur, diskoteksaften, DGI dag, temadage og foredrag mm.


    IT

    Den unge må gerne medbringe egen computer, smartphone eller andet. Hvis der er brug for at låne en computer, stiller STU i Næstved den til rådighed i undervisningen. Vi bruger IT som en integreret del af undervisningen.

    Kontaktperson

    Alle unge på STU i Næstved får en kontaktperson. Kontaktpersonens funktion er at være tovholder for den unges forløb og dagligdag i STU. Herunder trivselssamtaler fire gange årligt, fokus på fremmøde, skema, praktikker samt samarbejde med andre aktører.

    Kontaktpersonen kan også være med til at skabe sammenhæng i uddannelsens indhold for den unge, koordinere med forældre/pårørende/bosted og informere om, hvordan det går med den unge på uddannelsen.
    Kontaktpersonen sørger også for at vejlede omkring beskæftigelse- og uddannelsesmuligheder og for samarbejde med UU-vejleder omkring den unge.

    Besøg i og afprøvning af STU

    Hvis du overvejer at gå på STU i Næstved, så kan du komme i praktik inden. Det kan være en enkelt dag, flere dage eller en hel uge. Det er gennem UU-vejleder, at en aftale om praktik på STU bliver lavet. Sammen med dig laver vi et skema, så du kan prøve at være med, ligesom hvis du gik på STU. Når du har været i praktik, bliver der skrevet en praktikevaluering, som sendes til din Udannelsesvejleder.

    Vi kan arrangere transport til praktik efter aftale.

    Samarbejde og kommunikation

    STU i Næstved er den unges ungdomsuddannelse. En del af en STU i Næstved er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet. Det kan betyde at forældres eller værges rolle bliver anderledes end i grundskolen.


    Efter endt STU

    12 måneder inden afslutning påbegyndes arbejdet med den unges ressourcepapir, hvor funktionsniveau, støttebehov m.m. beskrives. Senest 6 måneder inden afslutning af STU i Næstved, skal der være en plan for forløbet efter STU.

    Efter STU kan den unge f.eks. fortsætte i jobcenterforløb, arbejde på særlige vilkår eller i beskyttet beskæftigelse (hvis den unge er pensionsafklaret).

    For de unge, hvor der er et uddannelses- eller beskæftigelsesperspektiv i det ordinære system, planlægges forløb i den retning. Når eleven afslutter sin STU, får eleven et uddannelsesbevis og en kompetencemappe.
    Hvis eleven ønsker en STU uddannelseshue, skal eleven selv bestille og betale den.

     

    Skydning mod skiver på en skydebane.

    STU i Næstved - fag

    På STU i Næstved opdeles fagene i obligatoriske, faste skemafag og valgfag:


    OBLIGATORISKE FAG

    Socialfag

    Undervisningen i socialfag fokuserer på udviklingen af færdigheder. Eleverne lærer at kommunikere effektivt, samarbejde med andre og forstå samfundsstrukturer og sociale udfordringer.

    Dette fag hjælper med at skabe velafbalancerede samfundsborgere, der kan navigere i komplekse sociale sammenhænge.

    Min digitale verden

    I dette fag udforsker eleverne den digitale verden, herunder brugen af computere, smartphones, sociale medier og internettet.

    De lærer også om online-sikkerhed og opbygning af digitale færdigheder, der er afgørende i dagens teknologiske samfund.


    Lifeskills

    Lifeskills-undervisning er centreret omkring de praktiske færdigheder, der er nødvendige for at navigere i hverdagen.

    Eleverne lærer at budgettere deres økonomi, tilberede sunde måltider, opretholde personlig hygiejne. Dette fag er designet til at ruste eleverne med de nødvendige færdigheder for at leve så selvstændigt og succesfuldt som muligt.


    Seksualundervisning

    Foregår som temadage en gang om året. Igennem blandt andet undervisning, workshops og samtaler tilrettelægges tidssvarende og relevant seksualundervisning.

    Undervisningens indhold laves i samarbejde med eleverne.


    FASTE SKEMAFAG

    Fagfag – dansk, matematik og engelsk: Dansk-, matematik- og engelskundervisningen fokuserer på grundlæggende sprog- og matematikfærdigheder.

    Her tilbyder vi undervisning på alle niveauer lige fra 1-9 klasse. Går du med en drøm om at tage 9. klasse, kan vi hjælpe dig med at tage den via fjernundervisning på VUC.


    Ordblindeundervisning

    Ordblindeundervisningen er specialundervisning, der tilpasses hver enkel elev, som har læse- og skrivevanskeligheder. Eleverne lærer alternative metoder til læsning og skrivning for at styrke kommunikationsfærdigheder.


    STU MAGASINET

    Undervisningen i STU MAGASINET kan inkludere praktiske, kreative og teoretiske elementer, som er tilpasset den enkeltes evner og interesser.


    Social og brætspil

    Eleverne deltager i brætspil og kortspil for at udvikle strategisk tænkning, samarbejde og sociale færdigheder. Det er en sjov måde at lære og samtidig styrke samarbejdsevnerne.


    Krea

    Krea fremmer elevernes kreativitet gennem forskellige kunstneriske discipliner såsom tegning, maling, perler og andet håndværk.

    Eleverne får mulighed for at udtrykke sig selv gennem kreative projekter og udforske kunstens kraft som et middel til selvudtryk.


    Madlavning

    Madlavning og ernæringsundervisning hjælper eleverne med at forstå og forberede sunde måltider. De lærer om ernæring, opskrifter og madlavningsteknikker.


    E-lab

    E-lab står på tre ben: Kodning, gaming og digital dannelse.


    Role Playing Games-RGP-Dungeons and Dragons

    Dette fag introducerer eleverne til verdenen af rollespil og storytelling blandt andet gennem spillet Dungeons & Dragons. De lærer at opbygge karakterer, skabe fortællinger og samarbejde i en fantasiverden. Derudover er der mulighed for at male figurer og spille andre spil indenfor genren.


    Minecraft

    Minecraft Education er et socialt fag, hvor man som elev er med til at skabe projekter i fællesskab. Faget vil skabe et bånd imellem eleverne, med stort potentiale for eleverne fortsætter med at snakke sammen efter faget, og i andre sociale sammenhæng. Minecraft faget vil derfor fungere som en base hvor eleverne samles,
    og i fællesskab udvikler sig socialt.


    Transport

    Transport giver eleverne en forståelse for forskellige transportmetoder, herunder, tog og bus. Derudover lærer vi eleverne at planlægge en tur, ved at bruge Rejseplanen.


    Service/pedel

    Pedelarbejde-undervisningen giver eleverne praktisk træning i vedligeholdelse og små reparationer. Dette fag bidrager til elevernes nysgerrighed i forhold til håndværksfag og klæder dem på til selv at sætte en hylde op.


    Sorte fingre

    Det sorte værksted har til formål, at eleven får et kendskab og får kompetencer inden for brugen af værktøj og ”små” maskiner i form af skruemaskine, vinkel sliber, håndværktøj m.m. I sorte fingre har vi fokus på, at eleven skal have følelsen af at kunne indgå i hverdagens opgaver.


    Grønne fingre

    Grønne fingre kan være med til at skabe almen forståelse for naturen og de ressourcer, der findes derude.

    Det vil give eleverne en grundlæggende forståelse for vores natur, klima og miljø. Deres faglige og sociale evner styrkes igennem samarbejde og fælles ansvar omkring et overskueligt projekt.


    Fitness

    Fitness fokuserer på fysisk træning og sundhedsoplysning. Eleverne lærer om motionens fordele, kost, og hvordan man opretholder en sund livsstil. Det fremmer både fysisk og mental sundhed.


    Mindfulness

    Mindfulness lærer eleverne teknikker til at være nærværende og opmærksomme i øjeblikket. Dette omfatter meditation, vejrtrækningsøvelser og metoder til at håndtere stress og angst.


    Aktiviteter i hallen

    Dette fag giver mulighed for fysisk aktivitet i en indendørs sportsfacilitet. Eleverne kan deltage i forskellige sportsgrene som basketball, volleyball og stikbold, hvilket fremmer motion og sund.


    Bevægelse

    Bevægelse i dagligdagen – udenfor når det kan lade sig gøre. Eksempelvis bordtennis, basketball i nærmiljøet, diskgolf, gåture i rask tempo.


    Walk ´n talk

    Gåture i nærmiljøet og den omkringliggende natur, med tid til snak undervejs.

     

    VALGFAG

    Kultur og Natur

    Dette fag udforsker forholdet mellem mennesker, kultur og naturverdenen. Eleverne lærer om miljøbevarelse, kulturarv og bæredygtighed.


    Foto walk ´n talk

    Her er mulighed for at arbejde med motiv, perspektiv, vinkler på forskellige lokationer kombineret med muligheden for at samtale med livets små og store spørgsmål.


    Udeliv

    Undervisning i udeliv udgør en dynamisk pædagogisk tilgang, der inkorporerer naturen og forskellige udendørs aktiviteter i undervisningen.

    Denne kombination giver eleverne en bred vifte af oplevelser og muligheder for fysisk aktivitet i naturen.


    Jord til bord

    Dette fag handler om dyrkning af fødevarer, bæredygtig landbrug og madlavning med friske råvarer.

    Eleverne lærer om fødevareproduktion og ernæring.


    Idrætsteori

    Idrætsteorifaget giver eleverne en forståelse for idrættens teoretiske aspekter, herunder træningslære, fysiologiske processer samt viden om, hvordan kroppen fungerer og gør som den gør.


    Svømning

    Her er der fokus på vandsikkerhed, hygge og hvis du lyster, kan du svømme baner. Oftest går turen til køgesvømmehal.


    DGI – kano og paddleboard

    I sommerhalvåret, når vejret er til det, er der mulighed for at sejle kano og paddleboard i lokalområdet.


    Skydning – riffel eller bue

    Dette fag indebærer træning og sikkerhed i brugen af skydevåben til sport eller rekreation, med særlig vægt på ansvarlig adfærd og sikkerhedsprotokoller.


    Filosofi/samfundsfag/historie

    Filosofiundervisningen udforsker grundlæggende spørgsmål om eksistens, viden, etik og menneskets natur.

    Eleverne lærer at tænke kritisk og reflektere over komplekse spørgsmål.

    Samfundsfaget udforsker samfundets struktur, institutioner og sociale spørgsmål.

    Eleverne lærer om politik, økonomi og kulturelle dynamikker i samfundet.

    Historieundervisningen dækker fortidens begivenheder, samfund og kulturer. Eleverne lærer at analysere historiske sammenhænge og sammenhænge.


    Sang, musik og dans

    Sang- Musik- og danseundervisningen giver eleverne mulighed for at udforske sang, musik og bevægelse gennem praktisk træning og udtryk i trygge fællesskaber.


    Drama

    Dramaundervisning er en pædagogisk tilgang, der bruger teater og scenekunst som et middel til at fremme kreativitet, selvudtryk og personlig udvikling. I dramaundervisning deltager eleverne i en række teaterøvelser, improvisationer, rollespil og teaterproduktioner.


    Beauty linje

    Faget Beauty kan skabe en almen forståelse for kropspleje, hudpleje, hygiejne, brugen af make-up, neglepleje og tips og tricks til hårsætning.

    Mindfulness

    Mindfulness lærer eleverne teknikker til at være nærværende og opmærksomme i øjeblikket. Dette omfatter meditation, vejrtrækningsøvelser og metoder til at håndtere stress og angst.


    NærværsYoga

    Yoga-undervisningen introducerer eleverne til yogaens filosofi og praksis. Det hjælper med at forbedre fleksibilitet, styrke og mentalt velvære.


    NADA

    NADA introducerer eleverne til akupunkturmetoden NADA og dens potentielle fordele for stressreduktion og afslapning. Det er en alternativ tilgang til trivsel og velvære.

    Film og Medie

    Dette fag introducerer eleverne til verdenen af fi lm, medier og visuel kommunikation. De lærer om filmskabelse, medieanalyse og kritisk tænkning i forhold til medie-indhold.


    Manga/Japansk

    Undervisningen i japansk kultur, sprog og kunstformen manga, der inkluderer tegneserier og grafisk storytelling fra Japan. Eleverne kan udforske denne unikke kulturarv og udvikle deres kreative færdigheder i at tegne manga.


    Tegning

    Tegnefaget giver eleverne mulighed for at forfine deres tegnefærdigheder gennem forskellige teknikker og stilarter.


    Beton og gips

    Fremstilling af mindre ting i gips og betonmaterialer. Fordybelse og viden om gips- og betonmaterialer til brug i kreative processer.

    Der støbes mindre ting og figurer i fiberbeton, dekorationsbeton samt gips. Der gives instruktion omkring materiale, tørretider, sikkerhed samt inspiration til hvad man kan bruge materialerne til.


    Yt til nyt

    På valgfagsholdet ‘Fra yt til nyt’ bliver der pustet nyt liv i gamle, triste og kedelige møbler og andre goder sager fra hjemmet/undervisningslokalet mm.

     

    STU i NÆSTVED - Emneuger, temadage, studieture & sociale aktiviteter

    På STU i Næstved dyrker vi en alsidig og berigende uddannelsesoplevelse for vores elever, og en vigtig del af denne oplevelse er vores forskellige arrangementer og aktiviteter, herunder emneuge, temadag, studietur og
    sociale aktiviteter.


    Emneuger

    Vores Emneuger er dedikeret til at udforske spændende og relevante emner på en dybdegående måde. Det er en tid, hvor eleverne kan dykke ned i et bestemt emne, der interesserer dem, og deltage i workshops, diskussioner og projekter for at få en grundig forståelse og praktisk erfaring.


    Temadage

    Temadagen er en enkelt dags begivenhed, hvor vi fokuserer på et særligt tema eller en vigtig begivenhed. Det kan inkludere workshops, foredrag, kulturelle begivenheder eller aktiviteter, der er relateret til det valgte tema.
    Temadagen er en mulighed for at dykke dybere ind i emnet og øge bevidstheden om det.


    Studietur

    Vores studieture giver eleverne mulighed for at udforske nye steder, kulturer og oplevelser. Det kan omfatte besøg på museer, virksomheder, naturparker eller andre interessante destinationer. Studieture er en mulighed for at lære uden for klasseværelset og skabe minder for livet.


    Sociale Aktiviteter

    Vi sætter også pris på vigtigheden af sociale interaktioner og samarbejde. Derfor arrangerer vi regelmæssigt sociale aktiviteter og begivenheder, hvor eleverne kan opbygge venskaber, styrke relationer og have det sjovt sammen. Dette kan inkludere sportsdage, fester, kulturelle begivenheder og meget mere.

    Uanset om det er gennem emneugen, temadagen, studieturen eller vores sociale aktiviteter, stræber vi efter at skabe en inkluderende og berigende læringsmiljø, hvor eleverne kan udforske, lære og trives. Vi opmuntrer til engagement, nysgerrighed og personlig udvikling, mens vi understøtter vores elever i at opbygge venskaber og fællesskaber.

    STU i Næstved er mere end bare undervisning; det er en mulighed for at udforske verden, forstå vigtige emner og skabe varige minder.

    Vi er stolte af at tilbyde en omfattende uddannelsesoplevelse, der omfavner mangfoldighed og skaber muligheder for vores elever. Velkommen til vores spændende verden af uddannelse og fællesskab.

     

    Bordfodbold på Krummerup

    STU i NÆSTVED - KRUMMERUP BOTILBUD

    STU i Næstved Krummerup botilbud er et særligt sted, hvor vi prioriterer at skabe et trygt og støttende hjemligt miljø for vores elever. Vores mål er at styrke personlig vækst, uafhængighed og livskvalitet ved at tilbyde en bred vifte af trænings- og læringsmuligheder. Det omfatter bo-træning, personlig hygiejne, familierelationer, transport, venskaber, håndtering af kærestelivet og ansvar for eget liv.


    Bo-Træning

    Vi erkender vigtigheden af at lære færdigheder at lære at bo selv og for at opnå uafhængighed. Vores elever deltager i træning i at opretholde et rent og hyggeligt hjem. Eleven lærer at lave mad, huslige opgaver og budget. Dette giver dem de nødvendige færdigheder til at leve et selvstændigt liv.


    Personlig Hygiejne

    Personlig hygiejne er en central del af vores dagligdag. Vi arbejder med vores elever for at udvikle hygiejnevaner, hvor tand- og personlig pleje, er en vigtig del.


    Familierelationer

    Familien er en vigtig del af vores liv. Vi tilbyder støtte og rådgivning i at opbygge og vedligeholde positive familierelationer. Dette inkluderer kommunikation, konflikthåndtering og forståelse af familieværdier og bånd.


    Transport

    Vores botilbud inkluderer også træning i transport, hvor vi lærer vores elever at bruge offentlige transportmidler. Dette giver eleven mulighed for at blive mere uafhængige og bevæge sig omkring i samfundet på egen hånd.


    Venskaber og Kærester

    Vi forstår vigtigheden af at lære om sunde relationer, både venskaber og kærlighed.

    Vi giver taler om respekt, samtykke og ansvar i forhold til venskaber og kærester.


    Ansvar for eget liv

    På STU i Næstved Krummerup tror vi på, at styrke vores elever til at tage ansvar for eget liv.

    Vores botilbud på Krummerup handler om at skabe et solidt grundlag for personlig vækst og uafhængighed. Vi tror på at give vores elever de nødvendige færdigheder og værktøjer til at mestre voksenlivets udfordringer med selvtillid og succes.

    Velkommen til STU i Næstved Krummerup, hvor vi støtter dig på din rejse mod personlig udvikling og uafhængighed.

     

    STU i NÆSTVED Erhvervspraktik

    Er du en af vores elever på STU i Næstved, der søger en meningsfuld og berigende erhvervspraktik? Så er der gode nyheder! Vi benytter os b.la. af Bilka, Matas, Rema 1000, tømrer- og malermesteren samt mange andre private aktører i forbindelse med praktikker.


    Bilka

    Vores samarbejde med Bilka giver vores elever mulighed for at udforske den dynamiske detailverden. Du kan arbejde i forskellige afdelinger som madvarer, beklædning, elektronik eller havecenteret og få førstehånds erfaring med blandt andet. Dette er en fantastisk mulighed for at udvikle dine færdigheder inden for detailhandel og erhverve dig praktisk viden, der vil hjælpe dig på din karrierevej.


    Rema 1000

    Er du interesseret i dagligvarebranchen? Vores samarbejde med Rema 1000 giver dig mulighed for at arbejde i en travl butik og lære alt om indkøb, varehåndtering og kundeservice. Du vil blive en del af et team, der fokuserer på eff ektivitet og kvalitet i dagligvarehandel, og du vil opbygge værdifulde færdigheder, der kan være afgørende for din fremtidige karriere.


    Matas

    Hvis du drømmer om at arbejde inden for kosmetik og personlig pleje, kan praktik hos Matas være den rette mulighed for dig. Her kan du lære om de nyeste skønhedsprodukter, rådgive kunder om hudpleje og kosmetik og deltage i butiksdrift. Praktikken hos Matas giver dig mulighed for at kombinere dine interesser for kundeservice og skønhedspleje.

    Vores erhvervspraktikprogrammer hos disse velrenommerede virksomheder er skræddersyet til at give dig en praktisk erfaring og værdifulde færdigheder. Uanset hvilken virksomhed du vælger, vil du blive støttet og vejledt af vores erfarne team.

    Liggende skydning på udendørsbane.

    Bevægelse, trivsel og læring i naturen

    Vi har implementeret en bevægelseskultur i vores uddannelse. Som DGI certificeret har fået viden, inspiration og redskaber til det. Vi har sat gang i et godt netværk til foreninger. Derudover er det at være ude i naturen nu en naturlig del af undervisningen.

    Vores og DGIs mål er, at vi får gang i mindst 5 samarbejder mere med foreninger, bl.a. til SUP, kano og kajak. Vi har også god erfaring med vores elever på kanotur.

    Udover at bevægelse i naturen og motion på flere planer er en del af vores undervisning, vil vi være brobyggere til foreningslivet, så vores elever ikke slipper den fysiske bevægelse og det sociale deri, når uddannelsen er slut.

    Det skal være sjovt og udfordrende at tage sin STU hos os! Inspirerende og OK at fejle for at udvikle sig og senere at lykkes. Så er vi vores DGI certificering værdig.

    STU i NÆSTVED MAGASINET

    Historier fra STU i Næstved, lokalområdet og resten af verden...

    STU i Næstved Magasin er din kilde til historier, fyldt med glæde og inspiration. Vi præsenterer dette farverige magasin for dig fi re gange om året, trykt og klar til at bringe gode historier fra STU i Næstved, vores lokale område og den store verden omkring os.

    STU i Næstved Stories

    Dyk ned i STU Næstveds liv med inspirerende historier om vores elevers oplevelser.


    Lokale perler

    Vi deler historier fra Næstved-området, der fanger essensen af vores samfund.

    Opdag spændende lokale begivenheder, interessante personligheder og initiativer, der gør en positiv forskel.


    Verden omkring os

    Magasinet giver dig også et vindue til verden. Lær om globale begivenheder, kulturelle mangfoldigheder og inspirerende mennesker, der bidrager til en bedre verden.


    Billeder, der fortæller

    Vi bringer historierne til live med farverige billeder, der fanger øjeblikke af glæde, kreativitet og fællesskab. Billederne er med til at formidle historiernes budskaber og dele smil med dig.

    STU i Næstved Magasin er nemt tilgængeligt på vores skoleområde, og du kan tage en trykt kopi med dig, når du ønsker at nyde nogle gode historier. Vi ønsker at gøre vores magasin til en inspirationskilde for alle, der ønsker at blive en del af vores samfund.

    STU i Næstved Magasin er skabt for at bringe glæde og dele de positive historier fra STU i Næstved, vores lokale område og verden omkring os. Vi håber, at du vil finde hver udgave inspirerende og blive en del af magasinet.

    Du kan downloade en pdf-udgave her - Teksten kan genfindes på denne side.